Referenties

Hallo Veronique
Als eerste bedankt met wat ik allemaal heb geleerd van jou. Toen ik hier binnen kwam voelde ik mij een 3, en nu ga ik weg met een 8. Je hebt aan mij mijn kwaliteiten laten zien, hoe ik met opa om moet gaan. Je hebt mij fijne verhaaltjes gegeven. we hebben een mooi kistje gemaakt en een mooie sleutelhanger met een mooi parel. Ik heb heel veel van je geleerd. Bedankt voor alles, ik ga hier altijd plezier van hebben.
Nog veel geluk voor de toekomst.
Groeten, S
Meisje van 14 jaar
Beste Veronique, dank je wel voor je hulp aan onze zoon. Hij voelde zich direct op zijn gemak bij jou. En wij ook, want het was best wel een stap om zelf als jeugdhulpverlener je kind aan een ander toe te vertrouwen. Hij wilde zo graag niet meer zo boos worden. Je hebt hem inzicht gegeven in de verschillende gevoelens en emoties die hij heeft en hoe hij daar mee om kan gaan: wat voel ik nu, wat kan ik doen om dit te veranderen of zo te behouden? Hij en wij hebben meer inzicht gekregen in hem en wat hem helpt. Je bent samen met hem op zoek gegaan naar zijn kwaliteiten en krachten en hoe hij deze kan inzetten. Hij vond het fijn om naar je toe te gaan en kan nu na een 6tal momenten zelf weer prima verder. We zien een jongen die lekkerder in zijn vel zit, beter kan verwoorden wat hij voelt en daardoor in staat is om in plaats van boos te worden het gesprek aan gaan. Wij hebben geleerd hem meer om zijn niveau te benaderen en dagen hem daar meer in uit wat hem zichtbaar goed doet. Dank je wel voor dit alles. Een volgende keer zal er geen aarzeling zijn om jou om hulp te vragen.
Ouders jongen van 9 jaar
Beste Veronique,

Wij willen je ontzettend bedanken voor je hulp bij de onzekerheid van onze 9 -jarige zoon. Hij kwam bij jou met een onzeker gevoel en een bepaalde "boosheid" over zich. Jij hebt ervoor gezorgd dat hij anders naar zichzelf is gaan kijken, en zichzelf meer is gaan waarderen. Even zo belangrijk is, is dat je ook ons als ouders hebt laten inzien dat wij bepaald gedrag "uitlokken", en dankzij de handvaten die je ons en onze zoon gaf, zitten we allemaal weer lekkerder in ons vel.
Moeder van 9 jarige zoon
Hoi Veronique
Wanneer ik denk aan wat je voor mijn zoon hebt betekend, en nog steeds betekent, denk ik:
-je hebt hem echt gezien in al zijn facetten. Hij kon zich zonder voorbehoud aan je tonen.
-Je hebt veel geduld met hem gehad. Want het duurde ook wel even voor hij zich aan je kon of durfde toen. En bovendien leek hij er iedere keer weer opnieuw in te moeten komen.
-Je hebt hem serieus genomen. Alles wat hij dacht of zei mocht er zijn.Dat betekent niet dat je het altijd met hem eens bent, maar wel dat hij mag denken en vinden wat hij wil en zich door jou als mens gewaardeerd weet.
-Je accepteert geen onzin. Wanneer je het ergens niet mee eens bent, laat je dat ook duidelijk weten. Maar je maakt onderscheid tussen de boodschap en de boodschapper. Je wijst, wanneer nodig, het idee af, maar niet de persoon.
-Je hebt doorgezet. De tegenhanger van geduld. Soms helpt het om af te wachten, soms moet je ergens op duwen of in porren om iets in beweging te krijgen. Jij kan allebei.
-Je kiest geen partij. Je staat naast mijn zoon en naast mij, terwijl wij soms tegenover elkaar lijken te staan. Wat niet zo is, maar we begrijpen elkaar soms niet of zijn het gewoon oneens. Je blijft ons geduldig elkaars perspectief uitleggen.
-Je bent ook streng naar mij wanneer dat nodig is.
-Je kan ook begripvol zijn, gewoon luchtig kletsen, grapjes maken en moed inspreken.
-Kortom: je hebt een ruim gevulde gereedschapskist waar je effectief gebruik van weet te maken.
Dit alles samen heeft er voor gezorgd dat je in de loop van een half jaar bent uitgegroeid tot een vertrouwenspersoon voor mijn zoon. iemand bij wie hij zich veilig en gezien voelt. Iemand wiens mening hij zeer waardeert en respecteert, ook wanneer hem dat niet goed uitkomt.
Mijn zoon heeft dus erg veel aan jou gehad, en ik ook.
Ik dank je zeer hartelijk voor alle tijd en aandacht die je in mijn zoon hebt gestoken!
Ik hoop dat nog veel kinderen en jongeren die in de knel zitten van jouw hulp gebruik mogen maken.
Hopelijk gaat deze referentie anderen helpen om te beslissen gebruik te maken van jouw diensten, want daar ben ik zeer tevreden over. Ik beveel je dan ook van harte aan bij (ouders van ) kinderen die wat professionele hulp en steun kunnen gebruiken.
Veel liefs en hartelijke groet van een vader van een zoon van 15 jaar
vader van zoon van 15 jaar
Onze dochter van zes liep helemaal vast op school en vervolgens ook thuis. Ze gaf aan dat ze zich eenzaam en anders voelde, dat niemand haar begreep. Dat resulteerde in slaapproblemen en flinke woedeaanvallen. We konden haar als ouders niet voldoende helpen, het wakker liggen werd erger en de sombere gevoelens ook. We raakten steeds meer ten einde raad en kwamen - na veel positieve ervaringen te hebben gehoord - terecht bij Veronique.

Al bij het intakegesprek viel er een last van onze schouders, want het ging Veronique bijna net zo aan het hart dat het goed ging met onze dochter als ons. En dat gaf heel veel vertrouwen. Veronique heeft dat vertrouwen helemaal waargemaakt. Want al na de eerste sessie sliep onze dochter weer als een roos. En na een aantal sessies zagen we steeds meer ons meisje terug zoals we haar kenden. Opgewekter, enthousiast en niet meer zo bezorgd om alles. En daarmee waren wij ook niet meer zo bezorgd.

Inmiddels hebben we de sessies kunnen afsluiten. Omdat ze weer helemaal de opgewekte meid is die we kenden. En omdat ze zelf aangaf dat ze Veronique nu niet meer nodig had. Ze kan het zelf. Een mooier compliment had ze eigenlijk niet kunnen geven. Want dankzij Veronique is onze dochter in staat om op eigen kracht het beste uit zichzelf te halen. Dat gun je ieder kind.

Wij als ouders hebben ook heel veel geleerd van de terugkoppelingen van Veronique. Alle tips en adviezen nemen we vol vertrouwen mee in de toekomst. En daar zijn we Veronique enorm dankbaar voor!
Ouders van een meisje van zes
Met de middelbare school in zicht maakten we ons zorgen over onze zoon (10). Bij het minste of geringste 'ontplofte zijn geiser' en liet hij zich volledig meeslepen door zijn emoties. Veronique leerde hem op en andere manier te reageren bij teleurstelling en frustratie. En ze leerde ons wat voor hem redenen zijn om zijn stekels op te zetten. Daardoor is er meer rust in ons huis, maar vooral in zijn hoofd. We gunnen elk kind een Veronique!
Ouders van een jongen van 10
Veronique Zwart heeft mijn zoon enorm op weg geholpen gedurende de scheidingsperiode van zijn vader en mij. Hij kampte met loyaliteitsproblemen en zag zijn vertrouwde basis verdwijnen als ook zijn vertrouwen in de toekomst.
Inmiddels zijn er 7 maanden verstreken en mijn zoon staat weer sterker in zijn schoenen. Hij heeft een goed zelfbeeld en zijn zelfvertrouwen is gegroeid.
Veronique liet hem op liefdevolle manieren zien en voelen wat zijn 'stenen' waren in zijn 'rugzak' en welke 'stenen' daar niet thuishoorden en absoluut terug gegeven mochten worden aan vader en moeder! Zo leerde hij om bij zichzelf te blijven. Ik beschouw dit als een waardevol geschenk voor zijn hele verdere leven.
Moeder van jongen 15 jaar
De rede dat we de hulp van Veronique hebben ingeschakeld voor onze dochter van 10 jaar is dat zij een laag eigen beeld had door o.a. pesterijen op school. De pesterijen hadden haar erg onzeker gemaakt waardoor ze moeite had met het sluiten van echte vriendschap. Uiteindelijk sloot ze zich af en bouwde een muur om zich heen uit weerbaarheid. Veronique heeft haar op een creatieve speelse wijze laten inzien waar haar kracht zit en zeker ook waar haar sterke punten liggen middels tekeningen , schilderijen, spelletjes en ontspanningsoefeningen. Hierdoor kreeg ze stap voor stap meer zelfvertrouwen en gaf ze zich zelf gedurende de therapie een steeds hoger cijfer voor haar zelfvertrouwen. Ook wij als ouders hebben in de terugkom gesprekken goede handvaten gekregen hoe met onze dochter in gesprek te gaan en hoe te reageren in bepaalde situaties. Dit alles heeft bijgedragen aan een zeer positieve ontwikkeling bij onze dochter. Ze staat sterker in haar schoenen, behaald goede resultaten op school, ze begint een vriendkring te krijgen in de klas, wordt weer uitgenodigd op feestjes!
Al met al zijn wij super blij dat we onze dochter deze therapie hebben laten volgen en zien we gewoon een vrolijke frisse meid terug. De open en warme toenadering van Veronique zorgde ervoor dat onze dochter zich opende voor deze positieve verandering .
Ouders van 10 jarige dochter
Lieve Veronique
Wie had dat gedacht begin januari 2014 dat we in april 2014 onze mooie dochter weer terug zouden hebben. In het begin is het zeker niet makkelijk geweest, en soms best heftig, zwaar en emotioneel geweest.
Om nou die prachtige, mooie zelfverzekerde meid met weer die twinkeling in haar ogen terug te hebben is super.
En die vol zelfvertrouwen en goede moed een mooie toekomst tegemoet gaat.
Dankzij jouw geweldige hulp! Je bent een geweldige kanjer!!
Bedankt en een lieve groet, S.
Moeder van meisje van 14 jaar
Ik ben naar Dalasem gegaan omdat ik niet lekker in mijn vel zat. We hebben daar samen geknutseld en spelletjes gedaan. Zo leerde ik waar ik wel goed in was en kreeg ik weer meer zelfvertrouwen.. Ik ben blij dat ik het gedaan heb want ik ben nu weer veel vrolijker.
Jongen van 11 jaar, groep 7/8
Veronique,
Bedankt voor jouw bijdrage bij het vergroten van het zelfvertrouwen van onze zoon (8 jaar). Wij kwamen bij jou, omdat hij zich ontzettend druk maakte op school (voornamelijk bij toetsen en voordrachten). Hij voelde zich direct op zijn gemak bij jou. En keek telkens uit naar de volgende afspraak. Hij is echt gegroeid en staat steviger in zijn schoenen. Een groot compliment kreeg hij van zijn juf die aangaf dat zij enorm trots op hem is om zijn positieve verandering tijdens dit schooljaar. Nogmaals dank je wel, Veronique.

Hele trotse en tevreden ouders
Ellen moeder van 8 jarige zoon
Al vanaf de eerste kennismaking was er vertrouwen tussen Veronique en onze dochter. Een groot gevoel van warmte en veiligheid. Heel mooi en bijzonder om te zien dat Veronique precies aanvoelde hoe ze onze dochter kon helpen. Mede door de begeleiding van Veronique huppelt ons meisje weer door het leven. Veronique heeft haar een zetje in de rug gegeven en haar tools gegeven om toe te passen als het nodig is. Wij zijn blij en dankbaar!
Moeder van meisje van 12
We zijn nu een paar maanden na de laatste sessie, en we zien echt weer een vrolijke meid. En niet af en toe, maar op het normale pubergedrag na, constant. Natuurlijk is ze nog perfectionistisch en wil ze niemand voor het hoofd stoten, en is ze ook nog niet razend enthousiast over haar zelfbeeld, maar wat een stappen heeft die meid gemaakt. Wij ook trouwens. Het heeft flink wat moeite gekost om onze dochter te laten zien hoeveel goeds dat ze in zich heeft en wat voor een prachtige meid het is. Ook wij zijn hiervoor "op het matje" moeten komen bij jou. Moeder heeft vooral moeten leren onze dochter zelfstandiger te laten worden en ik heb moeten leren om haar en zelfstandiger te laten worden en haar de ruimte te geven om zich los te maken van mij. Dit heb jij ons duidelijk gemaakt in een evaluatie gesprek, of ons zelf tot die conclusie laten komen. Dat was uiteindelijk wel enorm belangrijk denk ik om de stappen te maken die ze gemaakt heeft. Ook de nieuwe school heeft haar enorm geholpen.
Echt mooi om te zien vonden wij de gedrevenheid en creativiteit van de aanpak van jou. Het was moeilijk om onze dochter stappen te laten maken, en je hebt dan ook een paar keer het roer om moeten gooien. Er is lef voor nodig om toe te durven geven dat je ook niet altijd alle wijsheid in pacht hebt. En dat je je werkwijze aan moet passen om resultaat te bereiken.
Wij hebben het volste vertrouwen dat het met onze dochter goed blijft gaan. En ze heeft voldoende tools gekregen om terugvallen zelf op te kunnen vangen.
Wat zijn we blij dat we samen met haar de stap gezet hebben om hulp te zoeken, eigenlijk zou je net zo makkelijk psychische hulp moeten zoek als dat je voor een pijntje naar de huisarts gaat.
Wij genieten in ieder geval weer dagelijks van een vrolijke, opgeruimde meid die behoorlijk aan zelfvertrouwen heeft gewonnen. Al zal ze dit nooit hardop uitspreken, kun je het toch aan veel dingen merken. Een vriendin van ons zei dat ze haar zoveel veranderd vond, ze loopt niet meer zo met een gebogen hoofd. Zij weet niet dat onze dochter naar jou is geweest. Dat is toch wel een mooi bewijs dat er echt iets veranderd is.
Vader van meisje van 12 jaar
Omdat mijn zoon van 11 jr niet lekker in z'n vel zat. Zijn we naar Dalasem gegaan. Hij zei eerst ik ga maar 2x meer niet. Maar hij had meteen een klik met Veronique en vond het nooit vervelend om er heen te gaan.. Eerst hebben ze het pest probleem aangepakt en daarna nog een stukje rouw wat bij hem ook mee speelde.. Ben heel blij dat hij er heen is gegaan want hij zit nu weer lekker in zijn vel en is weer een vrolijke jongen zoals hij voor die tijd ook was.
Moeder van jongen van 11 jaar
We willen Veronique bedanken voor haar hulp aan onze dochter. Onze dochter zat niet lekker in haar vel en met hulp van Veronique is dit stukken beter geworden. Ze heeft veel over zichzelf geleerd en geeft zelf heel duidelijk aan dat het veel beter met haar gaat. We zijn Veronique dan ook heel dankbaar....
Ouders van dochter van 10
« Vorige12Volgende »