Even voorstellen

Mijn naam is Veronique Zwart-Pennings. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen, twee dochters en een zoon. In het opvoeden van onze eigen kinderen ervaar ik dat het een hele uitdaging is om dit naar eigen volle tevredenheid te doen. Zeker zodra er complexere uitdagingen voor de kinderen blijken te liggen.

De ervaringen die ik in mijn eigen gezin heb opgedaan en nog steeds doormaak zijn voor mij van grote waarde in het begeleiden van kinderen tijdens therapie. En tevens van waarde in een steun kunnen zijn voor de ouders.

handje3.gifNa het behalen van mijn eindexamen ben ik naar de P.A.B.O. gegaan. Vervolgens heb ik vele jaren full-time en na de komst van mijn eigen kinderen part-time met veel plezier voor de klas gestaan.

Echter altijd voelde ik mij extra betrokken bij die kinderen die een extra steuntje of begeleiding nodig hadden. Als leerkracht kun je dat deze kinderen lang niet altijd bieden. Vandaar mijn keuze om in 2007 te starten met de opleiding tot kindercounselor. Gedurende dat studiejaar nam mijn enthousiasme en leergierigheid alleen maar toe. Na het behalen van mijn diploma als kindercounselor ben ik dan ook meteen verder gegaan met de Post HBO opleiding tot Kinder- en Jeugdtherapeut. Sinds juni 2010 ben ik een gediplomeerd Kinder- en Jeugdtherapeut. Nu ben ik in mijn eigen praktijk met veel plezier en voldoening kinderen en jeugdigen aan het begeleiden.

 De begeleiding van kinderen en jeugdigen tijdens de jaren studie hebben voor mij bevestigd dat hierin mijn passie ligt. Kinderen helpen daar waar ze de eigen kracht en kwaliteiten even kwijt zijn. Deze kwaliteiten en kracht terug vinden, ontdekken of soms herontdekken en (opnieuw) in te leren zetten waar nodig.

Ik ben verder actief op het gebied van nascholing en heb op regelmatige basis contact met collega’s in de vorm van intervisie, zodat mijn kennis en vaardigheden zich steeds verder kunnen ontwikkelen.