Kinderen en echtscheiding

KIES geeft kinderen van gescheiden ouders een steuntje in de rug

Kinderen zijn enorm gebaat bij een stukje begeleiding tijdens en/of na het echtscheidingsproces van hun ouders. KIES is hiervoor de beste keuze. Het is ontstaan vanuit de praktijk, theoretisch onderzocht en effectief bewezen.

Wat is KIES?
KIES staat voor kinderen in echtscheidingssituaties.

KIES (Kinderen In Echt Scheiding) is door Dr. Ed Spruijt, scheidingsonderzoeker aan de Universiteit van Utrecht jarenlang grootschalig onderzocht en is nu volledig erkend door het Nederlands Jeugdinstituut als 'effectieve methode'.
Het onderzoek toont aan dat KIES deelnemers minder probleemgedrag laten zien dan niet-deelnemers, beter in hun vel zitten en minder last hebben van negatieve- en/of schuldgevoelens.

KIES is de methodiek waar het kind centraal staat.
In de KIES groepen is veel ruimte voor lotgenoten contact. Bij KIES wordt er door middel van leuke werkvormen zoals tekenen, spel, muziek, toneel, schrijven en praten ruimte gemaakt om te vertellen wat zij op hun hart hebben. Kinderen van 6 tot 16 jaar leren beter te begrijpen wat ze mee maken en manieren te vinden in het omgaan met wat voor hen moeilijk is.
De kinderen zelf geven een hoge waardering voor KIES. Zij vinden het fijn (h)erkenning bij elkaar te vinden, hun emoties en verhaal te mogen delen en elkaar tips te geven hoe om te gaan met bepaalde situaties. Of om juist niet te praten maar te luisteren en zo (h)erkenning te vinden en te leren van lotgenoten.
Ouders waarderen de KIES training als zeer positief voor hun kinderen.

handje4.gifDe KIES groepen worden begeleid door Veronique Zwart (Praktijk Dalasem in Heeze) en Chantal Craamer (Praktijk Shantih in Valkenswaard en Best). Beiden zijn ervaren kinder- en jeugdtherapeuten, gespecialiseerd in echtscheidingsproblematieken en verlieservaringen van kinderen.
Eveneens zijn Veronique en Chantal gecertificeerde KIES-coaches

Help je zoon en/of dochter tijdens een moeilijke tijd in hun leventje om snel weer lekker in hun vel te komen.

Mocht u vinden dat uw zoon of dochter meer behoefte heeft aan individuele ondersteuning dan kan dit uiteraard ook in beide praktijken.
Veronique is eveneens gespecialiseerde KIES-coach voor individuele trajecten.

Voor verdere (vrijblijvende) informatie of aanmelding kunt u een contact opnemen met Veronique Zwart 06-22233403 of via mijn contactformulier.