Voor Kinderen

Welkom op mijn site. Misschien heb jij een hulpvraag, iets waar je graag mee geholpen zou worden. Of misschien willen je ouders graag dat je naar mijn praktijk komt voor hulp. Deze pagina is dan ook speciaal voor jou.
Hier kun je lezen wie ik ben en hoe ik jou zou kunnen helpen. Ook kun je mij een mailtje sturen als je een vraag hebt. Dat kan je doen via dit mailadres [email protected]

Mijn naam is Veronique Zwart en ik ben Kinder- en Jeugdtherapeut. Een Kindertherapeut is iemand die heeft geleerd om kinderen en jongeren te helpen als ze niet lekker in hun vel zitten of bijvoorbeeld verdrietig of erg vaak boos zijn. Ik ben zo’n Kindertherapeut.
Misschien zit je al wel een tijdje niet zo lekker in je vel en zou je graag met iemand over je gevoel praten, of samen proberen een oplossing te vinden. Dan kan je dus bij mij in de praktijk komen voor hulp als je ouders dat ook goed vinden.

Hoe werkt dat dan?

handje2.gifJe ouders bellen mij voor een afspraak. Dan praat ik eerst een keer met je ouders en bespreken we waarmee zij denken dat ik jou kan helpen. Als je al een tijdje op de middelbare school zit dan is het ook mogelijk dat we dat eerste gesprek samen met jou en je ouders voeren.
Dan spreken we ongeveer 5 keer samen af en gaan we op zoek naar wat jij nodig hebt om weer lekker in je vel te zitten. Wat je graag wilt leren of wat je nog moeilijk vind in je eentje. Dit ontdekken we door bijvoorbeeld te tekenen, een spel te spelen, te praten, te luisteren naar een bijzonder verhaal en nog veel andere leuke activiteiten.
Dan praat ik weer een keer met je ouders om uit te leggen wat we allemaal ontdekt hebben en uit te leggen hoe we aan het werk gaan zodat je weer zelfstandig en met een goed gevoel verder kan.
Wat je aan mij vertelt is geheim tussen jou en mij. Ik bespreek altijd eerst met jou wat ik je ouders ga vertellen nadat we samen hebben gewerkt.
Daarna gaan we nog ongeveer 5 keer aan het werk samen om jou te helpen.
Als we dan allemaal het gevoel hebben dat je nu weer op weg geholpen bent en zelf weer verder kan, dan nemen we afscheid.

Ik zal hier nog eens op een rijtje zetten met welke problemen of vragen kinderen en jongeren bij mij komen.
Als jouw vraag of probleem er niet bij staat kan ik misschien toch wel helpen. Je mag het altijd vragen.

Ik hoop dat je op deze pagina antwoorden hebt gevonden op je vragen. Zo niet, stuur mij dan heel graag een mailtje met je vraag en dan zal ik deze proberen te beantwoorden. [email protected]